Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!
Όλα δείχνουν ότι οι καιροί που ξέραμε δεν θα ξανάρθουν και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε και το αποδεχθούμε, τόσο καλλίτερο και για μας και για την κοινωνία μας. Το πολιτικό, το κομματικό τοπίο όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα οδεύει προς το τέλος του. Δεν είναι τα τελευταία γεγονότα με την υπόθεση Ζαχόπουλου που συνηγορούν σ’ αυτό, αλλά το σύνολο των γεγονότων και της εικόνας που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια.
Θα ‘λεγα ότι απαρχή των μετέπειτα εξελίξεων είναι ο θάνατος του Ανδρέα Παπανδρέου και η ανικανότητα των διαδόχων του να αναδείξουν πολιτικές και σημεία αναφοράς που θα συσπειρώνουν τον κόσμο. Ακολούθησε η πρόσκαιρη ελπίδα της Νέας Δημοκρατίας που στην ουσία έβαλε και την ταφόπλακα στις ελπίδες των τελευταίων αισιόδοξων.
Σήμερα ο πολίτης είναι απλά παρατηρητής των αδιεξόδων που προκύπτουν από εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, που μάλλον αφορούν το επαγγελματικό μέλλον των αντιπαρατιθέμενων σ’ αυτές παρά τις ανάγκες αυτών πους επέλεξαν να τους εκπροσωπούν.
Παντού κάτι γίνεται , είναι γεγονός και στη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΝ στο ΚΚΕ υπάρχουν γεγονότα που προειδοποιούν για αλλαγές που σίγουρα θα συμβάλουν σε μια διαφορετική εικόνα του πολιτικού τοπίου. Είναι δεδομένο πλέον ότι η μεταπολίτευση έλαβε τέλος!
Πως θα είναι η επόμενη μέρα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αλλά θα μπορούσαμε να ψαχουλέψουμε με βάσει τα θέματα που φαίνεται να αναδεικνύονται στη νέα εποχή της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Πρώτος και κύριος παράγοντας η ανάπτυξη της υπανάπτυξης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της γης και η εξαθλίωσή τους, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τις συγκρούσεις σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο σε έξαρση. Η κλιματική αλλαγή και η αναγκαία ενεργειακή επανάσταση. Ο υπερπληθυσμός, οι γενοκτονίες και οι φυσικές καταστροφές με συνέπεια την έξαρση της λαθρομετανάστευσης.
Σ’ όλα αυτά φυσικά χρειάζεται να προστεθεί και η αδυναμία των υπαρχουσών ιδεολογιών να ξανασυσπειρώσουν τα λαϊκά κινήματα αλλά και η πρόσκαιρη κυριαρχία της θρησκευτικής μιζέριας ως μπούσουλας ανατροπής.
Σήμερα λοιπόν το κάλεσμα ξαναγίνεται γενικό για νέα συσπείρωση του κόσμου, των κόσμων, σε ένα νέο διάλογο. Φαίνεται να χρειάζεται να ξαναρχίσουμε από την αρχή…
Δεν κινούμαστε αυτόνομα. Η Ελληνική κοινωνία επηρεάζεται πλέον όλο και πιο πολύ από τα μεγάλα γεγονότα της υφηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: