Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ…

Περίεργα γεγονότα που μετατρέπονται σε σκάνδαλα εμφανίζονται κάθε τόσο για να απασχολήσουν την κοινή γνώμη, μέχρι να εμφανιστεί κάτι άλλο ή μέχρι να βαρεθεί ο κόσμος να παρακολουθεί τα ατελείωτα τηλεπαράθυρα. Από υποθέσεις μπόλικες, με παρακολουθήσεις με ομόλογα με κουμπάρους και πρωταγωνιστές κυρίως στελέχη της κυβέρνησης, βλέπε Βαρθολομαίος Ζαχόπουλος. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τώρα μετά την πρώτη δημοσιοποίηση των πρώτων γεγονότων και σε λίγες μέρες γινόταν ξεκάθαρο το τι ακριβός γινόταν. Σήμερα τα πράγματα παραμένουν θολά με πρωταγωνιστές κυρίως τους δημοσιογράφους και τα αφεντικά τους, να δίνουν διαφορετική διάσταση στην προσπάθεια του Ζαχόπουλου να δώσει τέρμα στη ζωή του. Βιώνουμε μια συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού με την τάση να δίνει ο καθένας διαφορετικές ερμηνείες. Λες και απότομα στο χώρο της δημοσιογραφίας ζαλίστηκαν και δυσκολεύονται.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι το μαγαζί που ταΐζει τους πάντες. Εκδότες, μεγαλοεκδότες και δημοσιογράφους θεατράνθρωπους τραγουδιστές και πάει λέγοντας. Όλοι όσοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν μέσα από τον λόγο ή την τέχνη την συνείδηση του κόσμου και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Είναι το υπουργείο του τζόγου και του αθλητισμού. Από δω οι πάντες σε κάποια στιγμή άμεσα ή έμμεσα πήραν λίγα ή πολλά οι ίδιοι ή τα αφεντικά που τους έχουν προσλάβει. Μόνον έτσι λοιπόν βλέποντας το υπουργείο πολιτισμού κανείς μπορεί να καταλάβει γιατί οι κατοικοεδρεύοντες στην Αθήνα ακόμα ψάχνουν να βρουν δήθεν τι συμβαίνει.

Η αφορμή ήταν η προσπάθεια αυτοκτονίας αλλά το γεγονός που αναδεικνύεται σήμερα είναι η διαπλοκή και η εξάρτηση του τύπου από την κάθε είδους εξουσία. Οι αγωνιστές δημοσιογράφοι μοιάζει να είναι σπάνιο είδος και την θέση τους να έχουν λάβει μίσθαρνες πένες άτομα υποταγμένα στον κρατικό παρά της εξουσίας. Προσπαθούν μέσα από τη σοβαρότητα του λόγου τους να κρύψουν τη γλίτσα τους. Έχουν εγκαταλείψει τη θέση τους και σέρνονται πίσω από τον τεμπέλικο μισθό που τους παρέχει η κάθε είδους εξουσία.

Έχουν ιδεολογικοποιήσει τον ωχαδερφισμό και δέχονται να παίζουν τον μάγκα της σφαλιάρας.

Δεν ξέρω τι έκανε τον Ζαχόπουλο να πάρει μια τέτοια απόφαση, σίγουρα όμως κατάφερε να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της διαπλοκής τύπου και εξουσίας ένα πρόβλημα που σίγουρα θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του.

2 σχόλια:

0comments είπε...

...μίσθαρνες πένες, που παρουσιάζουν για άποψή τους τα δελτία τύπου των εργοδοτών τους. Φυσικά, άλλες για 5 εκατομύρια, κι άλλες για σταθερή και μόνιμη αργομισθία!

Filotas είπε...

Το ξέρετε ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πήρε και αυτός ειδικό σύμβουλο; Το γράφει ανυπόγραφα σε τοπική εφημερίδα κατά πάσα πιθανότητα, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου. Μόνο που δεν διευκρινίζει αν ο ειδικός σύμβουλος στο Επιμελητήριο θα είναι δημοσιογράφος και θα αρθρογραφεί και για θέματα του Δήμου, όπως κάνουν τουλάχιστον δύο ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου...
Χωρίς Ντροπή!