Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

Τελικά ποιος κυβερνά αυτή την πόλη; Ο Δήμαρχος,; Κάποιος Αντιδήμαρχος; Ο μηχανικός; Ο κλητήρας; Ο οδηγός; Δεν είναι ούτε σχήμα λόγου ούτε θέλω να υποτιμήσω κανέναν αλλά εδώ και δυο περίπου μήνες ακόμα δεν βρέθηκε ο αρμόδιος για να δώσει τέλος πάντων κάποιες απαντήσεις όσον αφορά το ποιος είχε την εξουσία και τη φαντασία να αφαιρεθούν από το κέντρο της πόλης τουλάχιστον 100 θέσεις στάθμευσης ! Οι συνέπειες είναι άμεσες και τα οικονομικά αποτελέσματα οδυνηρά για την πολύπαθη αγορά της πόλης μας. Οι σκόρπιες δηλώσεις μιλούν για ανάπλαση πεζόδρομων αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι παρεμβάσεις μοιάζουν να καθοδηγούνται από εμπάθεια και μίσος για την τάξη των εμπόρων και για όσους έχουν διαμερίσματα και γραφεία στο κέντρο! Άλλο πράγμα είναι η ανάπλαση και άλλο η αφαίρεση τόσο μεγάλου αριθμού θέσεων για τα αυτοκίνητα. Στην ανάπλαση μπορούμε να μιλήσουμε για τον αρχιτέκτονα τον πολεοδόμο που καταθέτει τις γνώσεις και τη φαντασία για βελτίωση των όρων λειτουργίας των πεζόδρομων. Εδώ έχουμε καραμπινάτη πολιτική απόφαση και απ΄ ότι φαίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έτυχε να συζητήσει σε βάθος μια τέτοια πρόταση! Βέβαια αυτός ή αυτοί που αποφάσισαν την μύωση των θέσεων και συνάμα των πελατών και κατά συνέπεια του τζίρου του κέντρου, φρόντισαν να εξασφαλίσουν τον μισθό τους με τις πρόσφατες αυξήσεις. (βλέπε ΔΕΥΑΔ, Δημοτικά Τέλη).

Το πλέον βέβαια τραγικό στην περίπτωσή μας είναι ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει τέτοια αγανάκτηση στους εμπόρους και είναι πολύ λογικό (για φαντασθείτε αυτούς που πήραν τέτοιες αποφάσεις την Δευτέρα να βρίσκονταν με ακάλυπτες επιταγές πως θα αισθανότανε άραγε;), ώστε να μην τολμά ούτε η τροχαία να κατεβάσει από τα πεζοδρόμια τα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα το καραγκιοζλίκι να φθάσει στο αποκορύφωμά του!

Έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο με επίκεντρο την πλατεία και κατά συνέπεια και τους γύρο δρόμους. Δυστυχώς για είκοσι χρόνια παρακολουθούμε μια κοντόφθαλμη λογική που θέλει τη Δημοτική αρχή να πειραματίζεται ξανά και ξανά δημιουργώντας μόνο προβλήματα. Λύση στο πρόβλημα της πόλης που μεγαλώνει όλο και περισσότερο, υπάρχει. Αυτό το κέντρο έχει αγγίξει τα όριά του. Μήπως με τη νέα χρονιά καλό θα ήταν να ξεκινήσει μια πλατιά συζήτηση για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός νέου κέντρου μιας άλλης πλατείας στις παρυφές της πόλης;

3 σχόλια:

0comments είπε...

Νομίζω πως η συζήτηση είναι εφικτή, μόνο ως πολιτιστικό γεγονός με πλούσια γεύματα που θα το εντάξουν στα γεγονότα και φυσικά τους λογαριασμούς της απύθμενης ΔΕΚΠΟΤΑ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ
(και κάτι θ' αλλάξει προς το καλύτερο στον κόσμο αυτό! Δε μπορεί να πορευτούμε και να φύγουμε ... έτσι!)

Unknown είπε...

Νάσαι καλά ! Το μόνο σίγουρο είναι, οι προθέσεις αυτών που έχουν ακόμα λίγη δημιουργική φαντασία και πιστεύω ότι είναι πολλοί, αλλά πολύ σκόρπιοι... LA LOTTA CONTINUA!!!

Filotas είπε...

Το ερωτήσεις είναι αυτές που θέτει ο τίτλος σου? Αν είναι δυνατόν?... O AH ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Ο Θωμάς έχει το μάνατζμεντ του απλά για την περιφέρεια μας...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Φιλιά και στην LOTTA που συνεχίζεται!:Ρ