Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Ο Μαγγίνας φεύγει η Φάνη πάλι έρχεται…

Ο Μαγγίνας έφυγε και για όσους χάρηκαν θα ήθελα να τονίσω ότι είναι μάλλον λυπηρό παρά ευχάριστο μιας και αυτό το γεγονός δεν έχει σχέση με τα έργα του ως δημιουργού πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά ως μπερμπάντη πολίτη που προσπαθεί να ξεγελάσει το κράτος και την κοινωνία! Φεύγει όχι επειδή η κυβέρνηση άλλαξε στάση απέναντι στους πολίτες αλλά για να διευκολύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της. Φεύγει όχι επειδή βρέθηκε μια ουσιαστική κοινοβουλευτική και κοινωνική αντιπολίτευση απέναντι αλλά επειδή κάποιο ΜΜΕ χρησιμοποίησε με έξυπνο τρόπο πληροφορίες, αναδεικνύοντας τις μικρότητες και τις ατασθαλίες αυτού που ανέλαβε να «νοικοκυρέψει» την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα.

Ο Μαγγίνας όπως και ο κάθε Μαγγίνας θα ‘ρθει και θα φύγει αλλά το μεγάλο ζητούμενο που είναι η αντίληψη για τον τρόπο που πρέπει να οργανώνονται και να λειτουργούν κοινωνικοί φορείς και χώροι, μηχανισμοί και οργανισμοί αυτό παραμένει! Αυτό είναι το θέμα. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την εξουσία ο κάθε καιροσκόπος της πολιτικής και ο κάθε ένας που έμαθε να γυροφέρνει την κοινωνία απλά απαιτώντας να τον δοξάσουν…

Είμαστε η χώρα όπου ο δημόσιος τομέας συμπεριλαμβανομένων και των Δήμων κινείται σε εξωπραγματικά μεγέθη, με τους αιρετούς άρχοντες να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα με τρόπο που δεν έχει καμιά σχέση με την διαχείριση της οικιακής τους οικονομίας. Μοιάζουν περισσότερο με τσαρλατάνους της πολιτικής που κάθε πρωί ξυπνούν μ ένα όνειρο, πώς να προσλάβουν και άλλους στο τσιφλίκι που διαχειρίζονται αρκεί να σιγουρέψουν την επανεκλογή τους και την επανεξασφάλισή τους. Λεφτά ούτως ή άλλως θα βρουν μιας και κορόιδα υπάρχουν πολλά, καλά να είναι η αστυνομία η αγροφυλακή η δημοτική αστυνομία να κάνουν κόντρες όλοι μαζί για το ποιος θα κόβει περισσότερα πρόστιμα.

Μάθαμε λοιπόν τα ελλείμματα να περισσεύουν οι μισθωμένοι αργόσχολοι να περισσεύουν τα θεάματα να περισσεύουν, αλλά όταν έρχεται η ώρα τις κρίσης τότε να ψάχνουμε για Μαγγίνες με ινδούς και αναψυκτήρια, να τους ρίξουμε στον Καιάδα και να ανακουφιστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: